Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’in kocası Ahmet Türkmen, saldırganın eşinin eski müvekkili olduğunu ve birkaç kez para istemesi nedeniyle tartıştıklarını söyledi.
Sabah saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İş adamları Derneği’nin (ÇUGİAD) düzenlediği toplantıya katılmak için Park Zirve Tesislerine gelen Türkmen, girişte 650 bin lira borcu bulunduğu belirtilen Ali Fuat E. adlı kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bacaklarından vurulan Türkmen, yere düşerken saldırgan olay yerinden kaçtı.
Olayın duyulmasını ardından Türkmen’in eşi Ahmet Türkmen ve partililer hastane önüne geldi.CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, hastane önünde yaptığı açıklamada saldırganın eşkalinin belirlendiğini, yakalanmasının ise an meselesi olduğunu kaydetti.

"TEHDİT ETMİŞTİ"
Elif Doğan Türkmen’in kocasının Ahmet Türkmen ise saldırganın, eşinin eski bir müvekkili olduğunu ve daha önce Türkmen’i tehdit ederek birkaç kez para istediğini anlattı. Zanlının bir dizi gayriahlaki nedenlerle cezaevine giren çıkan ve uzun süre cezaevinde yatan biri olduğunu öne süren Türkmen, şunları söyledi:
“Sabah arabamla ben bıraktım, tam kapıdan içeri girdiğinden emin olduktan sonra dönüyordum ki silah sesi geldi. Yandan gördüm, tam emin değildim. Elinde silah vardı hemen koştum. Ön seçim sırasında ve öncesinde birkaç defa gelip zorla para almak istemiş. Buna karşı çıkıldı. En son büroya da birkaç defa gelmiş. Arkadaşlar onu uzaklaştırmak zorunda kalmışlar. Bu dönemde olması özellikle ilginç. Özel bir yönlendirme var mı yok mu bilmiyoruz ama olayın siyasi boyutu gözükmüyor. Şimdi sağlık durumu çok iyi. Birkaç gün içinde çalışmalara kaldığı yerden devam edecek bunu da göreceksiniz.”
Türkmen’in yakınlarının ve partililerinin hastane önünde bekleyişi sürüyor.
(İHA)