Malatya’da darbe girişimi sırasında durdurulan zırhlı personel taşıyıcıyı (ZPT) kullanarak güvenli bir bölgeye çeken minibüs şoförü Zabit Duran, “Bir daha olsa gözüm kapalı dalarım tanka” dedi.
Malatya’da minibüs şoförlüğü yapan Zabit Duran, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında Altay Kışlası’ndan çıkarılan ve 2. Ordu Komutanlığı’nda Özel Harekat polisleriyle çatışan darbeci askerlere destek olmaya giden ancak Turgut Temelli Alt Geçidi’nde vatandaşlar ve polis ekiplerince durdurulan ZPT’lerden birini ölümü göze alarak güvenli bölgeye çekmiş ve Malatya’da kahraman ilan edilmişti. Tank sürmeyi askerliğini yaparken öğrendiğini belirten 42 yaşındaki minibüs şoförü Duran, ZPT’nin durdurulmasından sonra polis ekiplerinin aracı güvenli bir yere çekmek istediğini ancak ekipte bunu kullanabilecek polisin bulunmaması üzerine kendisinin gönüllü olarak tankı sürdüğünü söyledi. Evli ve iki çocuk babası olan Zabit Duran, darbenin yapıldığı akşam Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce’nin kendilerine minibüslerle yolları kapatmaları talimatını verdiğini kaydederek, “Biz de o akşamdan sabaha kadar sokaklarda hazır kıta bekliyorduk. Sabah saatlerinde alt geçitten iki tane tank geçti. Vatandaşların ve polisin çabasıyla tank durduruldu. Biz tank hareket etmesin diye tankın paletinin arasına taş koyduk. Bu sırada polisler tankı kullanan askerleri etkisiz hale getirdi. Daha sonra polisler tankı kullanmayı bilmediklerini ve bunu kullanabilecek kimsenin olup olmadığını sordu. Ben de daha önce askerde sürdüğüm için gönüllü olarak tankı sürebileceğimi söyledim ve tankın içine geçtim. Bir iki dakika aracın dilini öğrenmeye çalıştıktan sonra da sürdüm. Daha sonra polislerin eşliğinde tankı güvenli bölgeye çektik” şeklinde konuştu.
Polislerden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini aktaran Duran, “Biz minibüsçüler olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve vatanımız için canlarımızı seve seve feda ederiz. Yine aynı durum olsa yine gözü kapalı dalarım tanka. Bizim derdimiz memleket” dedi.
Minibüsçüler olarak demokrasi nöbetine de devam ettiklerini dile getiren Duran, “Biz altı gündür sokaktayız, benim sesim kısıldı. Sabah işimizi yapıyoruz, akşam nöbete çıkıyoruz. Bu vatanı o hainlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar da sokaklardayız. Allah’ın izniyle uzun adama kimse dokunamayacak. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.
(İHA)