SİNOP (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Biz ülkemiz için en iyi sistemin başkanlık olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tamamlandıktan sonra karar için nereye gideceğiz, milletimize gideceğiz. Milletimiz ne derse o olacak." dedi.

Elvan'ı Sinop Valiliğinde Vali Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyaretinde Vali İpek'den kentin sorunları ve devam eden yatırımlara ilişkin bilgi alan Elvan, daha sonra Valilik Konferans Salonu'nda, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

Muhtarlar Günü'nün kendi hükümetleri döneminde ilan edildiğini anımsatan Elvan, AK Parti iktidarları döneminde millet ne dediyse onun olduğunu vurguladı.

- "Milletimiz ne derse o olacak"

İktidarları döneminde milletin üzerinde başka bir güç tanımadıklarını, böyle bir gücün de olmadığına işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"Milletin sözünün üzerinde herhangi bir söz yoktur. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz ülkemiz için en iyi sistemin başkanlık olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tamamlandıktan sonra karar için nereye gideceğiz, milletimize gideceğiz. Milletimiz ne derse o olacak. Noktayı milletimiz koyacak. Ondan öte kim ne derse desin, biz hep şuna inanıyoruz; kararı millet verir. Bugüne kadar bizim iktidarlarımız döneminde de millet vermiştir, bundan sonraki süreçte de millet verecektir."

Elvan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletin gücünü ülke olarak arkalarında hissettiklerini belirterek, "Bu kirli darbe girişimi sırasında şehitler verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yine bu uğurda gaziler verdik. Onların da ömürleri uzun olsun." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi.