15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Kocaeli’de bulunan Gölcük Donanma Komutanlığı önündeki askerlerin donanma komutanlığı önüne gelen vatandaşlara silah doğrulttuğu görülüyor.
15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından, Gölcük Donanma Komutanlığı önünde yaşanan anlara ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, ilk olarak askerin darbe girişimi yaptığını haber alan vatandaşların, Gölcük Donanma Komutanlığı’na gelişi dikkati çekiyor. Kalabalık her dakika artarken, Donanma Komutanlığı’nda görevli bir grup asker nizamiyenin dışına çıkıyor. Nizamiyeden çıkan askerlerin yarısının kamuflajlı, diğer yarısının ise sivil kıyafetli olduğu görülüyor.
Gölcük Donanma Komutanlığı önüne gelen vatandaşların sayısı her geçen dakika artarken, askerler vatandaşlara silah doğrultuyor. Bununla yetinmeyen askerler zaman zaman havaya ateş açıyor. Vatandaşlar ise her şeye rağmen Donanma Komutanlığı önünden ayrılmayı reddediyor.

ARANAN TUĞAMİRAL GÖRÜNTÜDE
Vatandaşların bu tavrı üzerine askerlerin nizamiyeye doğru geri çekilmesi görüntülere yansırken bazı askerlerin nizamiye etrafında siper aldıkları görülüyor. Görüntünün sonunda ise Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, donanmada görevli subaylara emir verirken görünüyor. Tuğamiral İmren, askerlere emir verdikten sonra ortadan kayboluyor. İmren ve beraberinde ki 2 tuğamiral 6 gündür aranıyor.
(İHA)