ARTVİN (AA) - Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İrfan Akalın, "15 Temmuz gecesi haber alma özgürlüğünün, gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunu bizzat gördük." dedi.

Akalın, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla Artvin Kültür Evinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akalın, burada yaptığı konuşmada, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna inandığını belirterek, "Gazeteciler yeri geliyor canını ortaya koyuyor. Savaş muhabirliği bile yapılıyor. Yeri geliyor halkın sesine kulak veriyorsunuz. Bundan dolayı bazı tepkiler alıyorsunuz. Yeri geliyor meslek icabı ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla her işin riske göre bir sınıflandırması olsa gazetecilerin işi çok riskli ve özveri gerektiren bir iş." ifadesini kullandı.

Akalın, 15 Temmuz gecesi haber alma özgürlüğünün, gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunu bizzat gördüklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Gerçekten o gece daha iyi anladık ki iletişim, haberleşme olmasa biz bildiğimiz tüm kazanımlarımızı kaybedebiliriz. Bunu 15 Temmuz gecesi bizzat yaşayarak gördük. İdare pozisyonları olan insanlar gazetecilere korku ve endişe ile yaklaşıyorlar, 'açığımız olacak' diye ama ben öyle görmüyorum. Elbette eksiklerimiz olacaktır. Sizler de bizim göremediğimiz bu eksikleri halk adına görüp bize iletmek için bu görevi yapıyorsunuz.

Bu açıdan benim bir endişem yok. Devlet ve milletimiz için ne yapabiliriz diye düşündüğümüz zaman her zaman eleştirilere açığız. Artvin basının üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığını görüyoruz. Bizde bundan memnuniyet duyuyoruz."

Toplantıya, Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Hasan Gündoğdu ve Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı (AFGAD) İsmet Başer de katıldı.