TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat'ta off-road tutkunu kaporta ustası, hurda otomobil parçası ve borulardan "Akrep" ismini verdiği arazi aracı yaptı.

Niksar Küçük Sanayi Sitesi 16. Blok'ta tamirhane işleten 41 yaşındaki Hüseyin Haspolat'ın 13 günde yaptığı arazi aracı, görenlerin dikkatini çekiyor.

İş makinesinin motoru ve sanayi sektöründe kullanılan 60'lık demir borularla tasarladığı 2 bin 200 kilogram ağırlığındaki arazi aracıyla off-road yarışlarına katılan Haspolat, Erzincan'daki ilk yarışında birinci oldu.

Kelkit Off Road Kulübü üyesi Haspolat, tamamen hayal gücüyle yaptığı arazi aracına gözü gibi bakıyor.

Haspolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, off-road meraklısı olduğunu ve 10 yıldır hobi amacıyla yarışlara katıldığını söyledi.

Çevre dostu araç yapmaya karar verdiğini belirten Haspolat, "Çevre dostu araç yapma düşüncesinden esinlenerek bu aracımızı yapmaya karar verdim. Aracımın borusunu, kaportasını, motorunu, şanzımanını, tamamını hayal gücümüzle çalıştık. Tamamen güçlendirilmiş, profesyonel bir arazi aracı yapmaya çalıştık." dedi.

Sanayi sektöründe kullanılan boruyla güçlendirilmiş sistem yaptıklarına işaret eden Haspolat, 2 ton 200 kilogram ağırlığındaki aracının arazi ve asfalt yolda farklı bir kullanımı olduğunu bildirdi.

Aracı off-road yarışları için tasarladığını dile getiren Haspolat, şöyle devam etti:

"Niksar'da bu tür icatlar yapıldığını göstermek istedik. 13 günde yaptım bu arabayı. Off-road alanında güzel dostluklar, heyecan ve adrenalin var. Aracı yaptıktan sonra ilk Erzincan'da küçük yarış tarzında bir oyun oldu. 19 araçla yarıştık, ilk yarışa girmemize rağmen birincilikle döndüm. Normalde arabamızı tanımamız lazımdı, neresi eksik neresi yapılacak onu görmemiz lazımdı. Oradan güzel bir başarıyla döndük."

- Aracı 15 bin liraya mal etti

Haspolat, ilçede takdir topladığını ifade ederek, bunun parayla ölçülecek bir durum olmadığını anlattı.

"Akrep"i yaparken sanatını ortaya koyduğunu vurgulayan Haspolat, "Ortaya düşüncemizi koyduk, fikrimizi koyduk, yüreğimizi koyduk, sanatımızı koyduk. İsmini de koyduğum gibi 'Akrep', arazi aracı, yarış aracı. Her koşulda da bize hizmet veriyor. Bana 15 bin liraya mal oldu. Normal standart yapıyorum deseler, 30, 40 bini, 50 bini bulur." diye konuştu.

- Akrep görenlerin ilgisini çekiyor

Aracının ilgi gördüğünü ve tebrik edildiğini belirten Haspolat, şunları kaydetti:

"En başta tebrik ediyorlar. Şekli, estetiği, yük taşıması ve dengesi her şeyi kendi hayal gücümle yaptım. Yüreğimizle sanatımızı ortaya koyduk. Herkesten güzel tepkiler alıyoruz. Tebrik ediyorlar, helal olsun diyorlar. Bunlar bizim için büyük şeyler, güzel şeyler. Aracı isteyen oldu ama satmayı düşünmüyorum. Nasip olursa bir tane daha var. Ondan da yapacağız, yeni bir projemiz daha var. Yüreğimizle, düşüncemizle, sanatımızla maliyetini düşürerek ortaya güçlü bir araba çıkardık."

Haspolat, aracı yarışların yanı sıra gündelik işlerinde de kullandığını sözlerine ekledi.