KASTAMONU (AA) - EYÜP ŞEN - Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde kar yağışı nedeniyle işlerinde yaşadığı durgunluğu aşmak isteyen kafe sahibi, iş yerinin yanında bulunan yokuşu, müşterilerinin kullanması için "mini kayak pisti" haline getirdi.

Aşıklar Köprüsü Mesire Alanı'nda kafesi bulunan ve ağır geçen kış şartları nedeniyle müşterisi azalan Özgür Tuncay, işlerini artırabilmek için farklı bir etkinlik yapmayı planladı. İşlerini olumsuz etkileyen karı fırsata çevirmek isteyen Tuncay, iş yerinin yanında bulunan yaklaşık 50 metrelik yokuşta kayak yaptırabileceğini düşündü.

Düşüncesini uygulamaya koyan Tuncay, iş makinesi ile yokuştaki karı düzenlettikten sonra iş yerine gelecek müşterilerinin kullanımına açtı. Kafeye gelenler, iş yerinden aldıkları kızak ve kayak takımıyla karda kaymanın keyfini yaşama şansı buluyor.

- "Kışın ekmek paramızı çıkartıyoruz"

Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azdavay'ın turistik bir ilçe olduğunu ancak kış mevsiminin ağır geçtiği zamanlarda gelen turist sayısının çok azaldığını anlattı.

İş yeri ilçenin biraz dışında ve yüksek kesimde bulunduğu için kış mevsiminde gençlerin pek gelmediğini dile getiren Tuncay, bu duruma çözüm bulabilmek için "mini kayak pisti" projesini hayata geçirdiğini belirtti.

Çalışması ile gençleri iş yerine çekmeyi hedeflediğini söyleyen Tuncay, şöyle konuştu:

"Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle azalan müşterimizi artırmak için iş yerimizin yanındaki karları temizleterek mini kayak pisti yaptım. Bir kızak, bir de kayak takımı aldım. İsteyen kayak takımı, isteyen kızakla kayabiliyor. Kayak öncesi gençler kafede ısınabiliyor, acıkmışlarsa yemeklerini yiyorlar. Kafede oturup zaman geçiriyorlar. Bu da bizim iş yapmamızın yolunu açıyor. En azından kışın ekmek paramızı, masraflarımızı çıkarabiliyoruz."

- "Esnaf ilçenin eksiğini giderdi"

Hazırlanan pistte kayak yapan Nevzat Demir de kayak yapmanın farklı ve güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, karın çok yağdığı bir ilçede "kayak pisti" eksikliğini bir esnafın giderdiğini kaydetti.

"Kayak pisti"ni yaptıran esnafa teşekkür eden Demir, boş zamanlarını geçirecek eğlenebilecekleri bir yer olduğunu ifade etti.

Kafede vakit geçiren Volkan Tuzcu da ilçede küçük de olsa bir "kayak pisti" bulunmasının gençler için mutluluk verici olduğunu söyledi.