KARABÜK (AA) - Karabük Müftüsü Halil Bektaş, bu yıl için asgari fitre miktarının 11 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini bildirdi. 

Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, fitrenin ramazan ayında ihtiyacı olana verilen bir sadaka olduğunu, bayramdan önce verilmesi gerektiğini belirtti. 

Dini ölçülere göre zengin olan kişinin kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının fitrelerini vermesi gerektiğini ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

"Fitre, zekat verilebilecek ihtiyacı olan kişilere verilmelidir. Bir fitre bölünemez, yalnız bir fakire verilebilir. Ancak bir fakire birden fazla fitre verilebilir. Fitre ve zekat niyet edilerek verilmelidir. Ancak bunu söylemeye gerek yoktur. İçten niyet etmek yeterlidir. Söylemek ihtiyaç sahibini mahcup edecektir. Fitre zengin Müslümanların yerine getirmeleri gereken mali ibadetlerden biridir. Fitre, tutulan oruçlarındaki olabilecek noksanlıkları giderir, kişiyi ölümün sıkıntılarından ve kabir azabından korur. Bu yıl için asgari fitre miktarı 11 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Bunun üst sınırı yoktur."