KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu'yu en iyi şekilde tanıtacaklarını bildirdi. 

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Feshane'de 25-28 Aralık'ta düzenlenecek "Karabük Tanıtım Günleri"nde, Safranbolu'yu tarihi konakların yanında el sanatları ve diğer unsurlarıyla tanıtacaklarını söyledi.

Safranbolu'yu İstanbul'a taşıyacaklarını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

“Karabük’ün ünlü yemekleri de İstanbul'da yaşayanların beğenisine sunulacak. Yöreye özgü, kuyu kebabı, gözleme, baklava, börek, keşkek, miyane helvası ve zerde tatlısı bunlardan sadece bazıları. Eskipazar, Ovacık, Eflani ve Yenice ilçeleri de tarihi ve kültürel değerleriyle Feshane’de yer alacak. 'Karabük' denilince görsel değer olarak ön planda yer alan husus Safranbolu’dur. Safranbolu’yu, Feshane’de de İstanbul’daki hemşehrilerimize en güzel şekilde tanıtmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Yemenici, kalaycı, demirci ve cam işleme sanatının son ustaları kurulacak olan Safranbolu Sokağı’nda mesleklerini icra edecekler. El sanatlarımız, görsellerimiz, yaşatmaya çalıştığımız soyut olmayan mirasımız ile birlikte İstanbul’da Feshane’de buluşturuyoruz. Safranbolu’yu İstanbul’a götürüyoruz.”