KARABÜK (AA) - Karabük'te istihdam seferberliği toplantısı yapıldı.

Karabük Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Mehmet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım ve iş adamları katıldı.

Vali Aktaş, burada yaptığı konuşmada, hem ülke ekonomisi olarak, hem de firma düzeyinde büyüyebilmek için daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak gerektiğini kaydetti.

Üretimin en önemli unsurlarından birisinin istihdam olduğunu belirten Aktaş, şunları söyledi:

''İstihdam oranı arttıkça, üretim arttıkça piyasaya daha fazla para girişi olacaktır. Piyasaya giren o para, ekonomiyi daha fazla canlandıracak ve daha fazla büyütecektir. Dolayısıyla üretimin en önemli iki unsurundan biri hammadde ise diğeri iş gücü, istihdamdır. Biz bugün işin istihdam boyutunu konuşacağız. Karabük olarak el birliği ile bunların en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız."