KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Havaalanının gerekli olduğunu ancak bunun üniversitenin işi olmadığını belirtti.

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte üniversitesinin havaalanı yapacağı konusunda tartışmaların yaşandığını belirterek, havaalanı yapma işinin kendilerinde olmadığını kaydetti.

Rektör Polat, şunları kaydetti:

"Havaalanı bu şehre gerekli ama üniversitenin işi değil. Öğrenci sayımız 53 bini geçti. Bunlar için yapılacaklar dururken öğrenci ve hocası olmayan bir Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu için havaalanı önceliğim olamaz. Havaalanı bize Sivil Havacılık Yüksekokulu eğitim pisti için yaptırılmak isteniyor. Böyle bir piste pilotaj bölümü açmak için ihtiyacımız olabilir. Ancak, örneğin Konya'da Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında öğretim elemanı bulunamadı. Önümüzdeki 10 yıllık süre boyunca böyle bir pilotaj bölümü açma durumu, öğretim elemanı alınmadığı sürece mümkün değil. Burada öğrencinin birçok hakkı dururken doğru bulmuyorum. Üniversitenin de havaalanı yapmak gibi bir yükümlülüğü yok. Bunlar belediyelerin veya siyasilerin girişimiyle bakanlığın onayı ile yapılacak işlerdir."

Stadyumun duvarlarında çatlamalar ve çökmeler olduğunu anlatan Polat, "Çok güzel bir stadımız var. Ancak, yapılan 4 yeni yurdun da yükü oraya binecek. Buna bir an evvel önlem almalıyız. Kalkınma Bakanlığında başvurumuz imzaya çıkmış durumda. Stadyumun kaymaması için 30 milyon liralık kazıklama çalışması yapacağım. Ben bunu kurtarmak zorundayım." şeklinde konuştu.

Polat, akademik yıl açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılacağını kaydetti.