KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük'te yapımı planlanan İmam Hatip Lisesi için bakanlığa sunulan koruma amaçlı imar planı değişikliği teklifinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılarak onaylandığını bildirdi.

Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, hükumetin imam hatip mezunu öğrencilerin önündeki katsayı engelini kaldırmasının ardından imam hatip okullarına olan talebin artığını belirtti.

Karabük'ün Yenişehir Mahallesinde mülkiyeti, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş (KARDEMİR) ait olan 7 bin 185 metrekare arazi üzerinde, işletme tarafından bağış yoluyla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacağını kaydetti.

Ceylan, açıklamasında, şöyle dedi:

"Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 32 derslik ve 200 yatak kapasiteli yurda sahip olacaktır. Böylece, kız öğrencilerimiz yıllardır ihtiyaç duyduğu yeni modern lise binalarına kavuşmuş olacaklardır. Böylesi bir yatırımı Karabük’e ve eğitim camiasına kazandıracakları için KARDEMİR yönetimi ve ortaklarına şimdiden teşekkür eder, okulun öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim."