KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla çevresel ilaçlama yaptıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin, şehir yaşamında üreme alanı olan kanallar, rögarlar, aktif ve pasif yeşil alanlarda çalışma yaptığını söyledi.

Bataklık, sulak alanlar ve derelerde çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vergili, şöyle konuştu:

"Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan saha çalışmaları ve bilimsel çalışmalar sonucunda probleme neden olan türün Similium türü sinekler olduğu tespit edildi. Dünya üzerinde Similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan ve balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli, çevreye herhangi bir zararı olmayan sadece hedef canlı Similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde onaylı Bacillus Thuringiensis Israelensis ilacı ile biyolojik mücadele başlatıldı. Çalışma yaz boyunca sürecek. Böylece vatandaşlar rahat bir yaz ayı geçirecekler."