KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, bin öğrencinin yararlanacağı üniversite yerleşkesindeki yurt inşaatında hafriyat çalışmalarının başladığını bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük Üniversitesi (KBÜ) kampüsü içerisinde hafriyat çalışmalarına başlanan bin kişilik yurdun kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Toplam 26 bin 82 metrekarelik alan üzerine 4 yurt bloğu, bir sosyal bina, bir danışma binası halinde yapılacak yurt inşaatı için yüklenici firmaya bin 200 günlük bir süre verildiğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"İnşaatın sözleşme bedeli 25 milyon 920 bin lira. Üniversite öğrencilerimizin yurt ihtiyacı ilimizin en önemli meselelerinden biri. Bu ihtiyacı karşılamak için devletimizin tüm kurumları koordinasyon içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Yapımına başlanan bu yurt inşaatı da bu çalışmaların bir ürünü. Yurt inşaatının en kısa sürede bitirilerek yüksek öğrenim öğrencilerimizin hizmetine açılması için yakından takip edeceğiz. Kampüs içerisinde hizmete açılan 795 kişilik yüksek öğrenim yurdunun ardından hafriyat çalışmalarına başlanan bin kişilik yüksek öğrenim yurdunun da tamamlanmasıyla daha önceden belirtmiş olduğumuz Karabük Üniversitesi kampüs alanı içerisinde Yurt Köy Projesi gerçekleşmiş olacak. Hizmete giren ve yapılacak olan yurtların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."