KARABÜK (AA) - Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi ek hizmet binası olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen bina, tadilatı yapılarak Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete açıldı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Karabük'ün eğitimde başarılı bir il olduğunu söyledi.

Bu başarının elde edilmesinde devlet kaynaklarının ve halkın desteğinin çok büyük etkisi olduğunu belirten Aktaş, "Ancak iyi biliyorum ki Karabük Demir Çelik Fabrikalarının da çok ama çok büyük katkısı olmuştur. Karabük Demir Çelik Fabrikaları şehir kuran, Karabük'ü oluşturan bir işletmedir. Bu bilinç ve sorumlulukla KARDEMİR bugüne kadar Karabük'ün her yönüyle gelişmesi, kalkınması ve daha iyi noktalara gelmesi için her fırsatta üzerine düşeni de yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir." diye konuştu.

KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz da Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için en büyük görevin eğitim camiasına düştüğünü dile getirerek, "KARDEMİR Yönetim Kurulu da bu bilinçle hareket ederek Milli Eğitim Müdürlüğünün altyapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunun tadilatını gerçekleştirdi. Geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, gelecek için hayalleri olan gençler, milletin teminatı oldu. KARDEMİR de bu bilinçle geçmişten günümüze üzerine düşenleri yaptı ve bundan sonra da yapacak. Demokrasilerin olduğu ülkelerde darbe olmaz, kabul edilemez. Demokrasimizin teminatı ve bekçisi sizlersiniz. Sizlere çok güveniyoruz ve geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aktaş, Yılmaz, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Deftardarı Osman Koçaş ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar açılış kurdelesini kesti.