KARABÜK (AA) - Karabük Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesine yapılan Soğuksu TOKİ Parkı'nın açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, göreve geldikten sonra 7 yıl içerisinde Karabük'ün şeklini ellerinden geldiğince değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Soğuksu Mahallesinin kentsel dönüşüm noktası olduğunu ifade eden Vergili, şu bilgileri aktardı:

"Buradaki arazilerin hepsi satışa çıkmıştı. Kentsel dönüşüm projesi çok farklı bir şekilde devam edecekti. Belediye yerlerini verdi, onlar satıştan vazgeçti. Çok kısa sürede ihalesi yapıldı ve ilk defa Türkiye'de evleri yıkılmadan evlerin teslim edildiği bir kentsel dönüşüm oldu. Karabük'ün eksikleri çok, bunların hepsini zaman içerisinde tamamlamaya çalışıyoruz. '7 yılda ne yaptınız.' derseniz, ben bu zamana kadar hiçbir propaganda da, TOKİ'nin yapmış olduğu bu kentsel dönüşümü konuşmadım. İnşallah, 2 yıl içerisinde Karabük'te Soğuksu Mahallesi bambaşka modern bir mahalle olacak."

Karabük'te doğalgaz dağıtımının tamamlandığını vurgulayan Vergili, şöyle konuştu:

"Su tesisatlarının yüzde 70'i yenilendi, ana boruların tamamı yenilendi. Mahallelere asbest borularla su geliyordu, bunların tamamı değişti. Çok güzel devlet-belediye işbirliği içerisinde su arıtma yapıldı. Karabük'ün hemen hemen her noktası asfaltlandı. Benim sizlerden tek isteğim var, 80'in üzerinde park yaptık, artık bu parkların yapımına yetişemiyoruz. Bu parkları da korumak sizin göreviniz. Buraya koymuş olduğumuz masaları, bankların kaybolması, kırılmasıyla baş edemiyoruz. Sizlerde parkınıza, sosyal yaşam merkezlerinize, mahallenize sahip çıkın."

Konuşmanın ardından parkın açılış kurdelesi kesildi.