KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy köyündeki TOKİ konutlarında kalan veliler, geçen yıl ücretsiz verilen öğrenci servisi hizmetinin, bu yıl kaldırılmasını protesto için eylem yaptı.

Veliler adına konuşma yapan Yahya Cinkavuk, TOKİ konutlarında kalan aileler için yapılan okulun lise olarak değiştirildiğini ve okul sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Geçen yıl servisin olduğunu ancak bu sene kaldırıldığını ifade eden Cinkavuk, "Biz iki gündür çocuklarımızı evde bekletiyoruz. Mesafe uzun olduğundan dolayı çocuklarımızın can güvenliği açısından valimizden, kaymakamımızdan yardım bekliyoruz. Bize ya okulumuzu versinler ya da geçen yıl olan servis imkanını geri istiyoruz." diye konuştu.

Kendilerine en yakın okulun 2,5 kilometre mesafede olduğunu belirten Cinkavuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu okula dolmuşlarla gitmemiz olanaksız, bunun yazı varsa kışı da var. Hava koşulları etkiliyor. Kimi 'yapılabilir, kimi 'yapılamaz' diyor. Vatandaş burada mağdur. Kendi imkanlarıyla göndermeye çalışıyorlar. Burada yapılan TOKİ'leri dar gelirli vatandaşlara tahsis ettiler. Ama maalesef burada dar gelirli niyetini geçti. 600 lira gibi bir ödeme koşulu var, ayda 75 lira aidatı var. Biz asgari ücretli çalışanlar olarak nasıl gönderelim? Biz çocuklarımızı okula gönderemez hale geldik. Bizlere bir yol göstersinler."

- Düzenli toplu taşıma alanına servis verilmiyor

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Yazıköy köyünde bulunan TOKİ konutlarının düzenli toplu taşıma alanında olduğunu belirtti.

Yılmaz, düzenli toplu taşıma olan yerlere mevzuat gereği servis verilemediğini sözlerine ekledi.