GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Karaca Mağarası, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde 2 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde yer alan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan mağara, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bayram tatilinde, 17 derece iç mekan sıcaklığıyla da serinlemek isteyen doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

Sarkıt ve dikit yoğunluğu ile tavan yüksekliği açısından dünyanın sayılı mağaraları arasında yer alan Karaca Mağarası, beyaz renkte sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

AA muhabirinin, İl Özel İdaresi yetkililerden edindiği bilgi göre, bayramın ilk iki gününde 2 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan mağara, yapılan çevre düzenlemeleri ile turistlere daha rahat ulaşım imkanı sağlıyor.

Ziyaretçilerden Arife Bayram, İstanbul'dan Karaca Mağarası'nı görmek için geldiğini belirterek, manzara karşısında çok etkilendiğini söyledi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin bunaltıcı etkisini mağara serinliğiyle gidermeye çalıştıklarını belirten Bayram, tatilini doğaya ve tabi güzelliklere olan ilgisi nedeniyle kültürel varlıkları gezerek değerlendirdiğini bildirdi.

Bayram, Karaca Mağarası'nın eşine ender rastlanır bir güzellikte olduğunu dile getirerek, doğa tutkunlarına mağarayı mutlaka görmeleri tavsiyesinde bulundu.