ARTVİN (AA) - İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu "Karar Senin, İlk Namaz" oyununu Artvin'de sanatseverlerle buluşturdu.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu, Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ve çok sayıda vatandaş izledi.

İsmail Gülnar'ın yazıp yönettiği oyunda, kendini alkole veren liseli bir gencin annesinin ısrarı ve öğütleriyle namazla tanıştıktan sonra yarım bıraktığı lise eğitimini tamamlaması ve hayatındaki değişim konu ediliyor.

Oyunun yazar ve yönetmeni Gülnar, bu eseri beyaz perdeye taşıyacaklarını, 2 gün içinde resmi izinlerin alınmasından sonra çekimlere başlanacağını belirterek, "Geçen yıl Türkiye rekoru kıran oyunun Artvin'de çekimlerini yaparak filmleştireceğiz. Umuyoruz ki tiyatroda yakaladığımız başarıyı sinemada da yakalarız. Artvinli izleyicilerimiz bizleri çok sevdi. Biz de kültür seviyesi yüksek bir şehir olan Artvin'de bu tiyatro oyununa hayat vereceğiz. Bizlerle çok yakından ilgilenip destekleyen Artvin Valimiz Ömer Doğanay'a da teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Vali Doğanay, oyun sonrası Gülnar ve ekibine tablo hediye etti.

Oyun, 13 Aralık'a kadar Artvin merkez ve ilçelerinde sahnelenmeye devam edecek.