DÜZCE (AA) - Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri, 950 kilometre yol katederek Düzce'ye ulaştı.

Serüven Derneği Başkanı Salim Gören ve Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya, D-100 Karayolu boyunca 'Kardeşliğe Evet' pankartı açarak yürüdü. Kent girişine kadar çevredeki vatandaşlarla fotoğraf çektiren ikili, yoğun ilgi gördü.

Kent girişinde gazetecilere açıklama yapan Gören, 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik yürüyüşün 37'üncü gününde Eskişehir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'dan geçtiklerini, geri dönüş yolunda da 950 kilometreyi katettiklerini söyledi.

Yolculukları boyunca motorlu ya da motorsuz hiçbir araç kullanmadıklarını ifade eden Gören, "Yolculuğumuz sonunda, 8 Nisan günü Kahramankazan'da olmayı planlıyoruz. Orada da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olduğu gibi şehit yakınları ve gazilerimizle buluşacağız. Referandumdan 5 gün önce de başladığımız yer olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 16 Temmuz sabahı Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait asker kılıklı teröristlerin bomba bıraktığı yerde tüm şehitlerimiz anısına karanfil bırakarak bu eylemimizi sona erdireceğiz." şeklinde konuştu.

Yürüyüşün birçok mesajı barındırdığına dikkati çeken Gören, "Kardeşlik ve kardeşliğe evet dedik. Şuan referandum sürecindeyiz. Onun üzerinde kardeşliğimizin olduğu ve hangi düşünceden olursak olalım, kardeşliğimize bir gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Kim hangi tercihi yaparsa yapsın, insanlar bizi kucaklıyor." ifadesini kullandı.

Daha önceki süreçler gibi referandum sürecinin de geçeceğini vurgulayan Gören, şöyle devam etti:

"Bu referandum süreci bitecek, insanlar yine pazarda beraber sepetlerini taşıyacaklar. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız 'hayır' çadırını ziyaret etti, biz 'İşte budur' dedik. Biz 'evet' diyoruz, bunu baştan sona her adımımızda vurguladık. Biz 'hayır'ı dinliyoruz, 'evet' i anlatıyoruz."