ÇORUM (AA) - Çorum'da, karnında, bacaklarında şişlik bulunan ve nefes alma zorluğu çeken hastandan15 kilo ağırlığında tümör, cerrahi müdahaleyle alındı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerinde tedavi altına alınan 63 yaşındaki hastanın karnında, bacaklarına şişlik tespit edildiğini ve hastanın nefes alma zorluğu yaşadığını belirtti.

Yapılan tetkiklerde hastanın karın bölgesinde tümör belirlendiğini ifade eden Zehir, genel cerrahi polikliniğinde tedavi altına alınan hastanın daha sonra Prof. Dr. Mete Dolapçı, Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner ile asistan doktor Mesut Bala tarafından ameliyat edildiğini bildirdi.

Zehir, ameliyat sonrası hastanın karın bölgesinde 15 kilogram ağırlığında, 65 santimetre uzunluğunda ve 36 santimetre eninde tümör çıkartıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tıp literatürü incelendiğinde bu boyut ve ağırlığa ulaşan, başarılı şekilde ameliyat edilip şifaya kavuşan başka bir vakaya rastlanmamıştır. Ameliyat sonrası takip ve tedavisinde herhangi bir problem olmayan hasta şifayla taburcu edildi. Çok yüksek derecede hayati tehlike içeren ve teknik olarak çıkarılması çok zor olan bu tür kanser ameliyatlarının hastanemizde yapılıyor olması bölgemiz adına gurur vericidir."