KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'nin dünya çapında tanıtılması gerektiğini bildirdi.

Babaş, 25. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası programı kapsamında belediyede düzenlenen koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'nin Mevlana, Hacı Bektaşi Veli ve Hacı Bayramı Veli ile Anadolu'nun dört muhafızından birisi olarak bilindiğini söyledi.

Vizyonunun ve vizyon projelerinin tarihi-kültürel değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirten Babaş, "Kastamonu'nun geleceği de burada yatıyor. Kültürel turizm açısından da bu önemli. Tabi kültürel turizmin kollarından birisi de inanç turizmi. Bu konuda Kastamonu çok zengin ama bazı şeyleri bazı yerlerde kıramıyoruz. Yani bizim çok büyük atılımlar yapmamız gerekiyor. Mesela Evliyalar Haftası. Kastamonu'da bunu yapabilecek liyakate sahip insanların olduğunu da düşünüyorum. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'nin dünya çapında tanıtılması önemli" ifadelerini kullandı.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı ise anma haftasının 1992 yılında başladığını kaydetti.

Bu işin mahalli boyutta kalmaması, ulusal, hatta uluslararası boyuta taşınması konusunda adım atılması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Avcı, herkesin bu işin bir köşesinden tutması, bunun bir memleket meselesi haline gelmesi için seferberlik olmasını arzu ettiklerini anlattı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, İl Müftüsü Osman Aydın ile diğer ilgililer katıldı.