KASTAMONU (AA) - Belediye Başkanı Tahsin Babaş Teleferik Projesi'ne Anıtlar Yüksek Kurulundan onay çıktığını belirterek, en kısa sürede projeye başlayacaklarını söyledi.

Babaş gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu Belediyesi tarafından yapılması planlanan Teleferik Projesine, Anıtlar Yüksek Kurulunun onay verdiğini söyledi.

Projenin en kısa sürede başlayacağını belirten Babaş, şunları söyledi:

"Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu benim de katıldığım toplantıda, Teleferik Projesi'nin uygulama onayını verdi. Kastamonu'nun en değerli iki sembolü olan Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi'ni bin 40 metrelik bir hat ile birbirine bağlayacak olan ve 6 kişilik sabit kleminli grup gondol teleferiğinin ihalesini en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 9 milyon lira değerindeki bu yatırımın ödeneği dahil her şeyi hazır. İlimizin tarihi ve kültürünü canlanması adına çok önemli bir projenin onayını aldık. Tarihi ve kültürel fiziksel alt yapının oluşturulup canlı tutulabilmesi açısından Teleferik Projesi bizim için çok önemliydi. Bu proje ile Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Seyrangah Tepesi, Bakırcılar Çarşısı, 2'nci etap Sokak Sağlıklaştırma Alanı ve Nasrullah Meydanı birbirine bağlanacak."