KASTAMONU(AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 125 yıl öncesine dayanan bayram pilavı geleneği sürdürülüyor.

Buzkurt ilçesinde dini bayramların üçüncü gününde yapılan ve yörede adına "bayram aşı" denilen pilav, ilçeye gelen konuklara ikram ediliyor.

Bozkurt Belediyesi tarafından hazırlanan bayram pilavı, bin 100 kilogram pirinç ile 500 kilogram et kullanılarak hazırlandı. 120 kazan pilav, bayram dolayısıyla ilçeye gelen 12 bin kişiye servis edildi.

Yapılan duanın ardından Bozkurt Kaymakamı Murat Acar ve Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, pilav kazanlarının başına geçerek davetlilere servis yaptı.

Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, AA muhabirine yapığı açıklamada, ilçede 125 yıl önce başlatılan bayram geleneğinin sürdürülmeye devam ettiğini söyledi.

Bayramların üçüncü günü "bayram aşının" hazırlandığını belirten Ekeş, "Bozkurtlular olarak bayramlaşmalarımızı pilav şöleninin gerçekleştirildiği 3. gün yaparız. Türkiye'nin dört bir yanından bayramda doğup büyüdüğü yerleri görmek için gelenlerle bayramlaşıp, hasret gideriyoruz." dedi.

Kaymakamı Murat Acar da ilçede ilk kez bu festivale katıldığını kaydetti.

İlçe halkının böyle bir gelenekle bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Acar, "Bayramlar birlik beraberliği artırır. Bu gelenek ilçe halkı açısından çok güzel. İnşallah birlik beraberliğimiz artarak devam eder." diye konuştu.