KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Akkonak köyünde bir asırdır sürdürülen bayram şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, halat çekme, çuvalda yürüme, yumurta taşıma gibi yarışmalar ile "cızgır" ve "zarzambık" isimli geleneksel oyunlar gerçekleştirildi.

Köy muhtarı Erol Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her Ramazan Bayramı'nın ilk günü şenlik düzenlendiğini, bu geleneğin 100 yıldan fazla süredir devam ettiğini söyledi.

Şenlik kapsamında yöreye ait çeşitli oyunlar oynandığını aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Şenlikte yöremize ait cızgır oyunu oynanıyor. Oyunda bir kişi sağ elini sol koltuğunun altından arkaya çıkartıyor. Arkada duranlardan biri ele vuruyor. Ortadaki kişi eline kimin vurduğunu bilmeye çalışıyor. Bunun dışında 'Zarzambık' adı verilen oyunda birkaç kişi oyunun oynandığı alana çıkıyor. Bir kişinin elinde yüzük oluyor. Bu yüzüğün kimde olduğu bulunmaya çalışılıyor."

Bayram şenliğine çevre köylerden de katılım olduğunu belirten Demir, "Atalarımız, bayramı bayram gibi yaşamak için bu geleneği başlatmış, biz de sürdürüyoruz. Her yıl bin civarında kişiyi bayram şenliğinde ağırlıyoruz. Şenlikte yapılan yarışmalar ve oyunlar büyük ilgi çekiyor." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte katılımcılara, etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.