KASTAMONU (AA) - Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden, imam hatip ortaokulu açma çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarınca velilerin çocuklarını "imam hatip müfredatlı sınıfta" okutmak istedikleri yönünde açıklama yapıldığı hatırlatıldı.

Velilerin "Türkiye genelinde imam hatip ortaokullaşma oranı yüzde 12 iken, Kastamonu il merkezinde bu yüzde 5'tir." dediği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Geçen eğitim öğretim yılında il merkezinde 16 derslikli 2 müstakil imam hatip ortaokulu bulunmaktaydı. Yeni eğitim öğretim yılında ise 8 derslikli Kastamonu İmam Hatip Ortaokulu, 667 sayılı KHK ile müdürlüğümüze devredilen 24 derslikli, 630 öğrenci kapasiteli yeni bir okula taşınmış, merkez ilçede öğrenci kapasitesi artırılmıştır. Ayrıca nüfus yoğunluğu olan Salıpazarı mevkisinde velilerin talepleri doğrultusunda Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu binasının bir kısmında yeni bir imam hatip ortaokulu açılmıştır. Tüm bu çalışmalardan sonra merkez ilçede imam hatip ortaokulu oranı yüzde 5,87'den 2016-2017 eğitim öğretim yılında yüzde 12'ye çıkacaktır."

Açıklamada, 2015-2016 eğitim öğretim yılında il genelinde 12 imam hatip ortaokulu varken 2016-2017 eğitim öğretim yılında imam hatip ortaokulu açılmayan ilçe kalmadığı ve bu sayının 22'e çıktığı vurgulandı.