Baykon Etalon, etalon ağırlıkları konusunda ülkemizde oldukça iyi işler çıkarmaktadır. Baykon firması diğer tartım sistemlerinde olduğu gibi etalon ağırlıklarda da iyi işler çıkarmaktadır. Kolay taşıma, hızlı kalibrasyon gibi özelliklerde etalonlar üretmektedir. Bunun dışında temel kullanım ihtiyacına göre çeşitli ölçü ve ağırlıklarda özel tasarım ve üretim yapılmaktadırlar.

Baykon Etalon Ağırlıklar ve Özellikleri

Baykon etalon ağırlık 3 farklı şekilde üretilir. Ağırlık setleri, tek ağırlıklar ve ağırlık sepetleri olmak üzere 3 farklı şekilde bulunmaktadır.

Ağırlık Setleri

Etalon ağırlık setleri farklı ağırlıklardan meydana gelmektedir. 1 mg – 1ton arasındaki ağırlıklar için ürün bulabilirsiniz. Uluslararası standart gereği E1-E2-F1-F2-M1-M2-M3 sınıfı etalon ve etalon setleri OIML R 111 standardı kullanılarak imal ve kalibre edilmektedir. Teknik özelliklerine bakacak olursak da paslanmaz çelik olarak üretilmektedir. Farklı kombinasyonlardaki ağırlık setleri, sağlam ve dayanıklı alüminyum kutular içinde korunmaktadır. Kullanım alanları arasında ise Kalibrasyon, Test ve Deney Laboratuvarları ve Kalite Kontrol , Analiz ve Ürün Geliştirme Laboratuvarları yer almaktadır.

Tek Ağırlıklar

Yüksek kalite paslanmaz çelik veya pik dökümden 1 mg ile 1 ton arasındaki ölçüler için ürün bulabilirsiniz. Baykon etalon ağırlıklar, ilaç, gıda, kimya, deney ve kalibrasyon laboratuvarları tarafından terazi kalibrasyonlarında güvenle kullanılmaktadır. Etalon tek ağırlıklar boyalı döküm tipte dikdörtgen veya silindirik yapıda olabilir. Aynı şekilde pik dökümlerde dikdörtgen veya silindirik yapıda komple veya saç kasa içerisinde karşımıza çıkabilir. Etalon ağırlıklar sağlam ve dayanıklı plastik ve alüminyum kutular içinde korunmaktadır

Ağırlık Sepetleri

Etalon ağırlık sepetleri ağırlıklarınızın muhafaza edilmesi, taşınması ve kolay kullanımına yönelik olarak üretilen başta ilaç sektörü olmak üzere gıda, kimya ve kalibrasyon laboratuvarlı tarafından tercih edilen ürünlerdir. Hazır kalibrasyonlu paslanmaz çelik sepet ile kolay taşıma sağlar.