KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da bir restoran sahibi normal unun üç misli pahalı olan, 12 bin yıllık genetiği değişmemiş siyez buğdayından elde edilen unla etli ekmek yaparak satışa sundu.

İhsangazi ilçesinde esnaflık yapan İrfan Çakal, siyez ununu insanlara tanıtabilmek amacıyla, normal buğdayın 3 misli pahalı olan siyez buğdayından elde ettiği unla etli ekmek yaparak satıyor.

AA muhabirine bilgi veren Çakal, İhsangazi'de siyez buğdayının yetiştiğini belirterek, bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda bu buğday türünün sağlık açısından çok önemli olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

Bu sağlıklı ürünü insanlara daha çok ulaştırmak amacıyla restoranında kullanma kararı aldığını belirten Çakal, şunları söyledi:

" Siyez buğdayı az yetişmesi nedeniyle satışı çok olan ekmek için yeterli gelmiyor. Keşke siyez buğdayı çok olsa da her üründe kullansak. Biz de etli ekmeğini yaparak en azından yemeklerde insanların hizmetine sunalım dedik. Asla kazanç yok, hatta etli ekmekten zarar ediyorum, ama bu ürünü de insanların tanımasını istiyorum. Mesela normal unun fiyatı çuval bazında 150 lira iken, siyez buğdayından elde edilen unun bir çuvalı 350 liraya satılmaktadır. Etli ekmeği buna göre fiyatlandırırsak kimse yiyemez, ama biz normal undan yapılan etli ekmek fiyatına satıyoruz."