KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacıyla, Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında park yasağı başladı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'da trafik sıkışıklığının önün geçilmesi için çeşitli adımların atıldığını belirtti.

Vatandaşların park sorununa da çözüm bulduklarını belirten Babaş şunları söyledi:

"Ana cadde üzerinde park sorununun çözüme kavuşturulması ve trafikteki yoğunluğun azaltılması adına başlatılan otopark projelerinin ilki olan 420 araçlık belediye önü katlı otopark projesi vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Belediyesi ilk etapta Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirildi. Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında her iki yönde uygulamaya geçirilen park yasağıyla trafiğin en yoğun olduğu saatlerde dahi herhangi bir sıkışıklık görülmedi. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Belediyesi ilk etapta Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirildi. Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında her iki yönde uygulamaya geçirilen park yasağıyla trafiğin en yoğun olduğu saatlerde dahi herhangi bir sıkışıklık görülmedi."