KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 16 evin hasar gördüğü yangında bir kişi öldü.

Kirenli Köyü Vayıslı Mahallesi'nde Yaşar Gamit'e (40) ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede bitişikteki ev ve ahırlara sıçrayan yangın, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince yaklaşık 5 saatte söndürüldü.

Yaşar Gamit'in yaşamını yitirdiği yangında, ahırlardaki 23 küçükbaş, 4 büyükbaş hayvan telef oldu.

Yangında, 16 ev, 4 traktör ve bir minibüs ile bazı ahırlar kullanılamaz hale geldi.

Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ve Kızılay tarafından köye çadır götürülürken, yangında zarar gören ailelere gıda yardımında bulunuldu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir evde başlayan yangının 16 haneye sıçradığını söyledi.

Vatandaşın yanında olduklarını belirten Çelik, "Bir can kaybımız var. Yangın duyulduğu andan itibaren tüm kurumlarımız olay yerine intikal ettiler. Sayın valimiz geldi, birlikte incelemelerde bulunduk. Acil ihtiyaçların giderilmesi noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Bundan sonra geçici ikamet için gerekli olan çalışmalar yapılıyor. Yaraların sarılması noktasında devletimiz kurumlarımız burada." dedi.

Köy Muhtarı Ruşen Akbulut ise yangında evinin tamamen yandığını belirterek, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.