KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesi ve AK Parti İl Gençlik Kolları'nın ortak çalışmasıyla toplanan yardımlar, Suriye’nin Cerablus kentine gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan dualar eşliğinde yolcu edilen tır, Kastamonu Belediyesi ve AK Parti İl Gençlik Kolları'nın ortak çalışmasıyla toplanan yardımları Cerablus'a götürüyor. Tırda yiyecek ve giyecek yardımının yanı sıra çocuklara verilmek üzere oyuncak da yer alıyor.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tırın uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mazlumlarının tek umut ışığının Türkiye olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ordumuz kısa bir süre içerisinde sınırımızdaki kalleş terör yapılanmasını temizledi. Suriye ile aramızda güvenli bir bölge oluştu. Cerablus'un mazlum halkı bayramı kendi topraklarında karşılamanın sevincini yaşadı. Türk milleti gittiği her yere merhamet ve şefkatini götürmüştür. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Cenabıallah yapılan yardımları kabul etsin. İnşallah en kısa zamanda İslam coğrafyasının üzerindeki kara bulutlar dağılır ve bu coğrafya üzerinde hain emelleri olanlar kahrı perişan olurlar. "

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ise yardım tırının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi işgal etme gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını ifade eden Uluay, "Türkiye gittiği yere barış, kardeşlik ve huzur getiren bir ülkedir. Nitekim bugün Cerablus'ta terörden kaçan aileler kendi evlerinde bayramı kutlamaktadırlar." dedi.