KASTAMONU (AA) - Kastamonu'dan hac ibadetini yerine getirecek 197 kişilik ilk kafile kutsal topraklara uğurlandı.

İlk kafilenin yola çıkması dolayısıyla Kuzeykent Ulu Cami'de tören düzenlendi. Törende, Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra dualar edildi.

Seydiler İlçe Müftüsü ve Kafile Başkanı Kamil Özcan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kastamonu'dan hacca 2 kafilenin gideceğini belirtti.

Birinci kafilede 197 hacı adayı ve 6 görevli olduğunu ifade eden Demir, "Gece saatlerinde Cidde Havalimanı'na ulaşmış olacağız. Bütün hacılarımızın hac ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum. Geride kalan akrabalarına sağlık ve afiyet diliyorum. Ülkemizin birliği ve beraberliği için dua edeceğiz. Rabbim hepimizin ibadetimizi kabul buyursun." dedi.

Kutsal topraklara eşiyle birlikte giden hacı adaylarından Sabriye Kırmızıoğlu ise çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Hasretle bekledikleri kuranın çıktığını aktaran Kırmızıoğlu, "8 yıldır bekliyorduk, sonunda oldu. Çok mutluyuz. Allah yapacağımız ibadetleri kabul etsin." diye konuştu.

Törende, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş selamlama konuşması yaptı.

Ulu Cami'nin bahçesini dolduran yüzlerce vatandaş, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara uğurladı.

Hacı adayları törenin ardından Kastamonu Havalimanı'na otobüslerle giderek buradan da direkt uçuşla Cidde'ye hareket etti.