İstanbul’da evlerinden kaçan sevgililerin boş bir arazide başlarından birer kurşunla öldürülmesi olayı 10 ay sonra aydınlatıldı. Katil, başka bir suçtan girdiği cezaevinden yeni çıkan ve genç kızı ‘evine dön’ diye arayan kuzeni çıktı

Çifte cinayet, 10 Şubat'ta İstanbul Eyüp Topçular Mahallesi'nde işlendi. Sabah erken saatlerde vatandaşların ihbarı üzerine Birinci Maltepe Çıkmazı Sokak'taki boş alana giden polis ekibi, 5 metre arayla iki gencin cesediyle karşılaştı. Her ikisi de kafadan tek kurşunla öldürülenlerin Uğurcan Taşdemir (19) ile Yağmur Güneş (27) olduğu belirlendi.

Olay yerinde 3 adet 9mm çapında boş kovan ile bir fişek bulundu. Cinayetle ilgili çok yönlü çalışma başlatan Cinayet Masası dedektifleri, Yağmur Güneş'in bir tekstil firmasında çalışan iki çocuk annesi olduğunu ve eşinden boşandığını, seyyar satıcılık yapan Uğurcan Taşdemir'in ise bekar olduğunu saptadı.

İkilinin olaydan bir hafta önce birlikte kaçtıkları belirlendi. Bu sırada polis, Yağmur Güneş'in üzerinden çıkan cep telefonundaki cevapsız aramaların izini sürdü. Çağrıların, Güneş'in cezaevinden yeni çıkan amcasının oğlu C.G.'ye (35) ait olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre C.G. ve aileleri, ikilinin birlikteliğine şiddetle karşı çıkıyordu. İkili birlikte kaçınca tehditlerine başlayan C.G., Yağmur Güneş'e telefonla ulaşmaya çalıştı. Cinayetten önce katil zanlısı defalarca genç kadını aradı ancak aramaları sonuçsuz kaldı. İkilinin izini süren katil zanlısı, çifte cinayeti işledi ve kayıplara karıştı. 10 ay sonra Bayrampaşa'da yakalanan katil zanlısı, hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve susma hakkını kullandı. Adliyeye sevk edilen C.G. tutuklandı.

Uğurcan Taşdemir ve Yağmur Güneş'in cep telefonunda bulunan mutluluk pozu yakınlarının yüreklerini dağladı. Zanlı kuzen C.G. adliyeye sevkedildi.