SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitim Merkezince yıl sonu sergisi açıldı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin Öztürk, Belediye Kardelen Düğün Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerinin Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında 7'den 77'ye hizmet veren bir kurum olduğunu söyledi.

Hangi yaşta olursa olsun herkesin halk eğitim merkezlerine uğramasını isteyen Öztürk, "Muhakkak sizler için de uygun bir kurs vardır. 2016-2017 eğitim öğretim dönemi il genelinde açılan 10 bin civarında kursa katılan yaklaşık 150 bin vatandaşımız imkanlardan yararlandı. Sizler de kurs imkanlarından yararlanın." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven ise, 2016-2017 döneminde çeşitli konularda 143 kurs açtıklarını bildirerek, "Kurslardan 2 bin 938 kişi yararlandı. Önümüzdeki dönemlerde açacağımız kurslarla ilgili alan taraması yapacağız. Amacımız daha fazla vatandaşımızı meslek sahibi yapmak, sanat öğretmek ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu, kursiyerlere belgeleri verildi. Daha sonra açılışı yapılan sergi, katılımcılarca gezildi.

Sergi açılışına, Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Şeref Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz ile davetliler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.