SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde yeni yaptırılan Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında açılacağı bildirildi.

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdullah Yangöz, 7 bin 500 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kayıtlara başlanıldığını söyledi.

Yangöz, 900 öğrenci kapasiteli, 32 derslikli imam hatip lisesinin yapım çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Okulda ayrıca kafeterya, laboratuvar ve konferans salonu da bulunuyor. Lise müdürü olarak ataması yapılan Kenan Bilen yeni görevine başladı. Okul için gereken sıra, masa hepsi geldi. Şu anda bina içindeki Atatürk Köşesi gibi bazı bölümleri bitirmeye gayret ediyoruz." dedi.

Öğrenci kayıt işlemlerine başlanıldığını vurgulayan Yangöz, "İsmi Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi olan lisemizin lise ve ortaokul bölümlerine bu yıl ilk kayıtları yapmaya başladık. İmam hatip lisemiz bundan önce Yaşar Doğu Çok Programlı Lisesi bünyesinde eğitim öğretim veriyordu. O lisemizdeki öğrencilerimizin kayıtları da yine yeni lisemize alındı." diye konuştu.

Yangöz, Akşemseddin Anadolu İmam-Hatip Lisesi pansiyonunun da yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.