KARABÜK (AA) - Afet ve Acil Durum (AFAD) Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay, 3 gün önce kayalıklara çıkan keçileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam havanın kararması nedeniyle ara verdikleri çalışmalara sabah erken saatlerde yeniden başladıklarını söyledi.

Kayalıkların olduğu bölgeye araç ulaşımının olmadığını, uzun ve dik bir yolu yürümek zorunda kaldıklarını belirten Gazanfer Erbay, "Bu yüzden çalışmalarımızı sınırlı yürütebiliyoruz. Taşımayla olay yerine gerekli aletlerimizi ulaştırdık. Dün akşam köprü yapmıştık, ancak bunda başarılı olunamadı. Keçileri köprüye yönlendiremedik. Düşme tehlikeleri olduğu için de çok titiz davranıyoruz. Bu sabah halatlardan bir asansör sistemi yaptık. Arkadaşlarımız çok büyük uğraşlarla keçileri tek tek indirmeye başladı. Şimdiye kadar 4 keçiyi kurtardık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz." diye konuştu.

Salmanlar köyü yakınlarında 2 gün önce keçilerini otlatan Sezai Yorulmaz, 16 keçinin kayalıklarda mahsur kaldığını fark etmiş, kendi imkanları ile indiremeyince de dün AFAD ekiplerine haber vermişti. Bölgeye giden ekipler, keçileri kurtarmak için çalışma başlatmıştı. Keçilerin 3'ü de düşerek telef olmuştu.