KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, ilçedeki okul müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bulacak, okullarda öğretimin yanı sıra çocuklara verilecek eğitimin de son derece önemli olduğunu söyledi.

İyi insan yetiştirip, çocukları her türlü olumsuzluklara karşı, özellikle uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korumak için eğitim çalışanlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Bulacak, okul aile işbirliği kanallarının sürekli açık tutulması gerektiğini belirtti.

İnternet kullanımı konusunda da okul müdürlerini uyaran Bulacak, şunları dile getirdi:

"İnternet üzerinden verilen ödev ve projeler yerine, öğrencilerin öğretmenler rehberliğinde sınıf ortamında ve yaparak, yaşayarak bu tür faaliyetlere yer verilmesi öğrenciler açısından daha uygundur. İnternet, cep telefonu ve benzeri sosyal medya araçlarının öğretmen ve veli kontrolünde kullanılması, öğrencilerin ders dışı faaliyetlerinde okuma alışkanlıklarına daha fazla yer verilmesi üzerinde durulmalıdır. Çocuklarımızın nitelik bakımından daha iyi noktalara taşınması için ne gerekiyorsa yapmalıyız."

Bu konuda herkese görev düştüğünü aktaran Bulacak, şöyle konuştu:

"Tabi ki aile de okul ile iletişimini koparmamalıdır. Öğrencilerin motivasyonlarının arttırılması, daha kaliteli bir eğitim alması, sosyal ve kültürel yaşantıların zenginleştirilmesi, sağlıklı ve zinde yaşamlarının olması, çağın gelişimlerini takip edebilmeleri ve özellikle dezavantajlı çocukların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda okul müdürleri ve öğretmenlerin daha duyarlı olması gerekiyor."

Okullardaki sorunlarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapıp okullara destek olunacağını vurgulayan Bulacak, bin kişilik bir eğitim kadrosuyla daha fazla çalışıp daha fazla proje üretilmesi gerektiğini ifade etti.

TEOG sınavlarında Safranbolu'nun son yıllarda olduğu gibi yine Karabük'ün lokomotifi olduğunu anlatan Bulacak, elde edilen bu başarıdan dolayı öğretmen, öğrenci ve velileri tebrik ederek 2. TEOG ve YGS sınavlarına girecek öğrencilere de başarılar diledi.