SAMSUN (AA) - Kaymakam Alper Tanrısever, yeni hizmete açılan Havza Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.

Kaymakam Tanrısever, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Boyalıca Mahallesi'nde yaptırılan Havza Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun'dan bilgi aldı.

Tanrısever, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmasının önemine değinerek, açılan gençlik merkezinin gençlerin hem sportif hem zihinsel gelişimlerine katkı sağlaması hem de kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarına katkıda bulunması temennisinde bulundu.

İlçeye kazandırılan gençlik merkezinin gençlerin sosyalleşmeleri ve ilgi duydukları branşlarda eğitim almaları için yapıldığına dikkati çeken Tanrısever, "Bu merkez Havzalılar için büyük bir fırsattır. Spor ve el sanatları konularında eğitim almak isteyenler merkezimize başvurarak bu hizmetlerde istifade edebilecek. Havza Kaymakamlığı olarak gençlik merkezimize elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Uzun ise gençlik merkezi inşaatının 2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Cağatay Kılıç himayesinde başladığını, 5 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu ve bin 300 metrekarelik kapalı alanı olduğunu belirtti.

Gençlik merkezinde idari birimler ile çok amaçlı salon, kütüphane, müzik, resim, ebru, el sanatları atölyeleri, derslikler, tenis, basketbol, voleybol sahası bulunduğunu bildiren Uzun, "Gençlik merkezimizi 1 yıldan kısa sürede hizmete açtık. Merkezimiz için kayıtlar devam ediyor. Kurslarımıza kayıt olmak isteyenler formları gençlik merkezimizden ve Kevser Camisi önündeki standımızdan alabilir." diye konuştu.

Uzun ayrıca, merkezde talepler doğrultusunda müzikten sanata, spordan el işlemelerine kadar her türlü kursun açılacağını da sözlerine ekledi.