KARABÜK (AA) - Karabük'te birçok kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan sürücü, yine alkol alıp direksiyon başına geçince kaza yaptı.

Alınan bilgiye göre, İsmail K. yönetimindeki 06 BS 0997 plakalı otomobil, kent girişindeki KARDEMİR Kavşağı'na geldiği sırada Safranbolu'dan Zonguldak yönüne giden Soner Gülyeri'nin kullandığı 78 BE 196 plakalı otomobile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Gülyeri'nin idaresindeki otomobil, refüje çarparak durabildi.

Kazaya tanıklık eden polis ekipleri, olay yerinden kaçmaya çalışan İsmail K'nın peşine düştü. İsmail K, bir süre sonra kendisinin yerine bir başkasını sürücü koltuğuna oturtmak isterken yakalandı.

Alkollü olan ve ehliyeti bulunmayan İsmail K. gözaltına alındı. Daha önce de birçok defa alkollü araç kullanmaktan hakkında işlem yapılan İsmail K'nın aynı gerekçeyle ehliyetine 5 yıl süreyle el konulduğu belirtildi.

Kaza anı çevredeki MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

Kayıtlarda, İsmail K. yönetimindeki 06 BS 0997 plakalı otomobilin hızla kavşağa girdiği, kazaya karıştığı, daha sonra hiç durmadan olay yerinden uzaklaştığı, kazaya tanık olan sivil bir polis ekibinin de peşinden gittiği görülüyor.

Soner Gülyeri'nin kullandığı otomobilin ise kendi ekseninde birkaç defa döndükten sonra refüje çarparak durması, olay yerine yaklaşan başka araçların ise kaza yapmaktan son anda kurtulmaları görüntülerde yer alıyor.