BARTIN (AA) - Bartın’da, 11 yaşındaki çocuğun tüfekle oynarken kazara başından vurması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren gencin cenazesi defnedildi.

Burak Aydeniz'in (17) cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çakırkadı köyüne götürüldü.

Türk bayraklı tabutu önce evinin önüne daha sonra da cami avlusuna getirilen Aydeniz’in yakınları, burada taziyeleri kabul etti.

Tören esnasında Aydeniz’in arkadaşları, musalla taşının üzerindeki tabutun başından ayrılmadı.

Törende, Türkiye Taş Kömürü (TTK) Gelik'te madenci olarak çalışan ve aynı zamanda Gelik Amele Birliği Başkanlığı görevi de yapan baba İlyas Aydeniz güçlükle ayakta durabildi. Furkan Aydeniz, kardeşinin fotoğrafını taşıdı.

Çakırkadı köyü camisinin avlusunda düzenlenen cenaze törenine, TTK Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız, TTK Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GİMİS) Ahmet Demirci, GİMİS Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GİMİS Karodan, Üzülmez, Kozlu, Amasra şube başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Burak Aydeniz'in cenazesi, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Burak Aydeniz, 17 Şubat’ta, Ferhan Y.'nin (11) elinde oynadığı havalı tüfeğin ateş alması sonucu saçmaların isabet etmesi nedeniyle başından ağır yaralanmış, 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesinin yoğun bakım servisinde dün yaşamını yitirmişti.