GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Kazıkbeli Yaylası'nda geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliğinde binlerce vatandaş kemençe eşliğinde horon oynadı.

Gümüşhanelilerin ve Giresunluların gözdesi olan Kazıkbeli Yaylası'nda binlerce kişinin katılımıyla şenlik düzenlendi.

Gurbetçi vatandaşların da ilgi gösterdiği bu yılki şenlikte, yöresel sanatçılar kemençe eşliğinde vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü Muhtarlığınca düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, yaylaların Karadeniz kültürünün önemli varlıkları olduğunu söyledi.

Kazıkbeli Yaylası'nı Gümüşhane il sınırlarında bulunmasına karşın çoğunlukla Giresunlu vatandaşlarca kullanıldığını aktaran Memiş, şöyle devam etti:

"Yaylalarımızın bir hukuki statüsü var. Buralara çok daha fazla hizmet götürmek durumundayız. En azından yollarını yapmak durumundayız. Yukarı Kürtün Grup Yolu dediğimiz yaklaşık 45 kilometrelik yolun karayolları ağına alınması için milletvekillerimiz ile yoğun gayret içerisindeyiz. Mevcut haliyle 'yeşil yol' kapsamında bir yolumuz. Standardını yükseltmek istiyoruz hem il özel idaresinden hem de merkezi idareden aktarılan kaynaklarla bir kısmını beton yol yaptık, kalanı da inşallah bitirmeye çalışıyoruz. Kazıkbeli Yaylasından, Tilkicek, Beytarla, Sapmaz köylerine kadar olan yolun betonlaması işi için bu yıl içinde çalışmalarımız olacak. Obalarımızın yollarını da daha yüksek standarda çıkartacağız. Yine Kürtün-Tirebolu yolunun proje çalışmaları başladı."

Şenliğe, Vali Memiş'in yanı sıra TBMM Meclis İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, kurum müdürleri ve davetlilerin yanı sıra çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.