ORDU (AA) - CHP 22. Dönem Ordu Milletvekili ve eski Ordu Belediye Başkanı Kazım Türkmen, ölümünün birinci yılında Ordu'da anıldı.

Altınordu Belediyesince, Yukarıtepe Mahallesi'ndeki aile kabristanlığındaki anmaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Meclisi üyeleri, Türkmen'in oğlu Berat Türkmen ile aile yakınları katıldı.

Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, merhum Kazım Türkmen'in ölümünün birinci yılı nedeniyle anma programı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Siyasetin, hizmet etme sanatı olduğuna işaret eden Tekintaş, "Kazım Türkmen başkanımıza belediye başkanlığı, milletvekilliği nasip oldu. Her sürecinde de elinden geleni yapmaya gayret etti. İnsanlar fani dünyadan ebedi aleme göç ettikleri zaman dünyada yaptıkları eserler ile anılıyorlar. Adlar unutulur ama eserler unutulmaz. Türkmen ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Kazım ağabeyimizin mekanı cennet olsun. " dedi.

Türkmen için her yıl anma programı düzenleyeceklerini aktaran Tekintaş, şunları kaydetti:

"Kazım ağabeyle beraber çalıştığımız dönemler oldu. Özellikle belediye başkanı olduğumuz süreçte birlikte olduk. Bizlere çok güzel şeyler söyledi. Şehirle ilgili yapılması gereken çalışmalar noktasında düşüncelerini söylemişti. Bugün burada ilk yıl dönümünde buluşuyoruz ama bundan sonra da her yıl hatırlanmasını diliyorum. Bizler bulunduğumuz sürece anma programını tekrarlamaya devam edeceğiz. Hayat bir yolculuk, bizden sonraki neslin de bunu devam ettirmesini dilerim. Siyaset böyle bir şey, bildiklerinizi aktarıyorsunuz, bizden sonrakiler de bir şekilde istifade ediyor. Bugün Kazım ağabeyi hüzünle anıyoruz."

Kazım Türkmen'in oğlu Berat Türkmen ise Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a teşekkür ederek, "Bu bir öğretmenin öğrencisiyle birlikte olması gibi, küçüklerin büyükleriyle birlikte olması gibidir. Belediye başkanımız da kendi çalışma arkadaşlarıyla birlikte olması babam için en büyük mutluluk. Bu konuda bizleri yalnız bırakmadığı için Belediyemize ve Meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkmen'in mezarı başında dua edildi, ardından Altınordu Belediye Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu.