KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, gençlerin, ailesine, ülkesine sahip çıkarak yetiştiğini belirtti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Artı Kariyer Kulübü tarafından üniversitenin Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda organize edilen Kariyer Zirvesi'ne katılan AK Parti Karabük Milletvekili Uysal, burada yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesinin ilklerin üniversitesi olmasını sağlayan en önemli şeyin bilinenleri asla tekrar edilmemesi olduğunun söyledi.

Milletvekili Uysal, "Sizlerin kendi başına böyle bir etkinliği ortaya koymanız başarıyı yakalamanızı sağlayacaktır. Büyük üniversitelere gitseydiniz oralarda oyun kurulmuş, siz de sadece rolü oynuyor olurdunuz. Şimdi burada oyunu siz kuruyor, siz yönetiyor, siz oynuyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyorum." diye konuştu.

Atatürk’ün "Türk milleti ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır" sözünü anımsatan Uysal, şöyle konuştu:

"Gençlerin düzenlediği Kariyer Zirvesi gibi programlar ile şanlı tarihimizi unutmayacağız. Bizim medeniyetimizde sömürmek yok, gururlanmak var. Bugünkü çalışma temposunun üstüne çıkmadıkça gelişmek zor. Dünyada bilgi birikimi 2-3 yılda 5 katına çıkıyor. Eğer siz katma değeri yüksek ürünler üretemezseniz, başka medeniyetlerin kölesi olur, değer göremezsiniz. Ne zaman bilimi teknolojiyi siz üretirseniz medeniyeti kurma şansımız olur. Ben sizlerden umutluyum. Gençlerimiz ailesine, ülkesine sahip çıkarak yetişiyor. Geleceğimizin aydınlık olmasını ve amaçlarınıza en kısa sürede birlikte ulaşmamızı ümit ediyorum."

Zirve, TUBİTAK ARGEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis, ASELSAN görevlisi Aydın Yahşi ve KBÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Akbaba'nın konuşmacı olduğu "Ar-Ge ve İnovasyon" oturumuyla son buldu.

Zirve'de yapılması planlanan "Şehir, İnsan ve Medeniyet" konulu konferans ise, konuşmacıları Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile TİKA Başkanı Serdar Çam'ın programlarını iptal etmesinden dolayı yapılamadı.