KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ'nün kuruluşunun 8. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Polat, mesajında, 2007 yılında kurulan üniversitenin sürekli gelişen, değişen, çağın gereksinimlerine uygun şekilde kendisini yenileyen bir kurum olduğunu, ilklere imza atan bir üniversite olduklarını kaydetti.

KBÜ'nün Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasına girdiğini belirten Polat, "KBÜ kendine has özellikleriyle ön plana çıkan bir üniversite haline gelecektir. 8 yıllık başarının üstüne, ülkemize yön verecek gençlerimizi bilimin ışığında geleceğe hazırlamak en önemli hedefimiz" değerlendirmesinde bulundu.

Polat, Türkiye'nin en büyük ihtiyacı olan 'kendi alanında donanımlı bireyler' yetiştirilmesini amaçladıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Karabük Üniversitesi 45-50 bin öğrencisiyle Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasına girecektir. 'Hep birlikte iyi olacağız' görüşümüzle kentte yaşayanların üniversitemize sahip çıkması ve büyüyüp gelişmesine olan katkısı önemli. Halkımızın fedakarlığı unutulmayacak ve bu birliktelik inanıyorum ki her zaman devam edecektir. Üniversitenin yöneticileri olarak, üniversitemizin kalitesini her alanda daha üst seviyeye çıkarmak için yoğun bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Bilimin önderliğinde yapmış olduğu çalışmalar ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayan üniversitemizin yıl dönümü  en içten dileklerimle kutlarım. KBÜ'nün bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan kurucu Rektörümüz Prof.  Dr. Burhanettin Uysal'a, öğrencilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, sanayicilerimize akademik ve idari personelimize vermiş oldukları tüm destekleri için teşekkür ederim."