KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından "Güneş Enerji Sistemleri" konferansı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla konferansı düzenlediklerini söyledi.

Destek verenlere teşekkür eden Özkaynak, "Sizlerin iyi bir mühendis olması için koşturmanız gerekiyor, zaman harcamanız gerekiyor, yorulmanız gerekiyor. Burada kaldığınız 4 veya 5 yıllık süre zarfında derslerinizi takip etmeniz, projelerinizi daha kaliteli üretmeniz, iyi yerlerde staj yapmanız ve konferans, seminer, fuarlara katılmanız lazım." diye konuştu.

Demirdöküm Solar Proje Yöneticisi Engin Duras da güneş enerji sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Duras, Avrupa'da yıllık olarak güneş enerji sistemi satışının Almanya'da 840 bin metrekare kollektör, İtalya'da 210 bin metrekare kollektör, Avusturya'da 280 bin metrekare kollektör olduğunu, Türkiye'de ise yıllık olarak 1 milyon 200 bin metrekare kollektör satıldığını belirtti.

Türkiye'de güneş enerji sistemleri pazarının flant plate ve vacuum Türk kollektörü olarak iki tip ürün üzerinden devam ettiğini aktaran Duras, bunların pazarda en çok satılan ürün olduğunu kaydetti.