KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ'nün 10'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Polat, mesajında, 29 Mayıs 2007 yılında kurulan KBÜ'nün, sürekli gelişen, büyüyen ve çağın gereksinimlerini yakalamaya çalışan bir üniversite olduğunu belirtti.

KBÜ'nün kuruluşundan bu yana geçen sürede, ülkenin yeni ve öncü üniversitelerinden biri haline geldiğini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne uygulanan başarılı yönetim politikasının amacı, ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim hizmeti sunmak, evrensel geçerliliği olan bilgi ve beceriler ile donatılmış bireyler yetiştirmek, bilime katkı sağlayacak, ülkede ve dünyada kullanılabilir ve paydaşlara yararlı olacak bilgi ve teknoloji üretmek, mensuplarının ve toplumun sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemektir. Tüm bu amaçlar doğrultusunda bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ve atılımlarla genç bir üniversite olmamıza rağmen globalleşme yolunda oldukça büyük bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz."

Polat, üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan kurucu rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri ile akademik, idari ve personele de teşekkür etti.