Edinilen bilgiye göre, DAEŞ kontrolündeki Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen roket, Kilis kent merkezi Mollahamit Mahallesi Özbek Cami Sokak'ta bulunan bir eve isabet etti. Roketin patlamasının ardından yangın çıkan eve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayın ardından büyük paniğin yaşandığı mahallede bayılanlar ve sinir krizi geçirenler oldu. Bölge halkı ile çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.  

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ
Terör örgütü DEAŞ'ın Kilis'e yaptığı roket saldırısına Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryası ile karşılık verildi. İlk belirlemelere göre 6 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 
Askeri kaynaklar, bu sabah saat 09.45 sularında Kilis’e atılan iki adet roket sonucu bir kişinin hafif şekilde yaralandığını belirterek, Suriye'nin kuzeyindeki Suran bölgesinde İHA ve radarlarla roket atışlarının yapıldığı tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait iki adet Katyuşa roket mevziinin sınırda konuşlu ateş destek vasıtalarıyla (Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla) misliyle karşılık verilerek ateş altına alındığını kaydetti. İlk belirlemelere göre her iki mevzide bulunan 6 DEAŞ üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.