ARTVİN (AA) - YUSUF OKUR - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bünyesinde inşa edilen kitap görünümlü kütüphane mayıs ayı içerisinde hizmete girecek.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Şehir yerleşkesinde inşa edilen kitap görünümlü kütüphane, görenlerin ilgisini çekiyor. Masa üzerindeki simetrik üç kitap görünümündeki kütüphanenin giriş kısmında ise dağınık kalem figürleri yer alıyor.

Artvin Çoruh üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına geçen yıl başlanan kütüphanenin mayıs ayı içinde bitirilerek hizmete açılacağını bildirdi.

Kitap görünümüne sahip kütüphanenin 4 bin 400 metrekarelik alan üzerine inşa edildiğini ve 6 kattan oluştuğunu aktaran Tilki, "Kütüphanenin maliyeti yaklaşık 12 milyon lira. Bunun da 2 milyon lirası Ali Nihat Gökyiğit Vakfı tarafından karşılanmıştır. Kütüphanemizin içerisinde çok amaçlı konferans salonumuzda mevcut." dedi.

Tilki, özel bir dizaynla bütün engellilerin yararlanabileceği tarzda bir kütüphane inşa edildiğini kaydetti.

Tüm engellilere hizmet vermek istediklerini ifade eden Tilki, "Görme engelli, fiziksel engelli bütün kardeşlerimiz burada tüm imkanlardan yararlanabilecek. Onların ihtiyaçlarına cevap verecek bir şekilde kütüphanemizi dizayn ettik." diye konuştu.

Artvin'in, Türkiye'de okuma oranı en yüksek illerden biri olduğunu vurgulayan Tilki, "Biz de kütüphanemizi tüm vatandaşlarımıza açarak bu konuda hizmet vermek istiyoruz. Üniversite öğrencilerimizin yanı sıra Artvin Valiliği ile protokol imzalayarak engelli kardeşlerimizin ve diğer tüm vatandaşlarımızın kütüphaneden yararlanmasını sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kütüphanenin, dışarıdan bakıldığında ne olduğunu anlatan bir tasarıma sahip olduğunu kaydeden Rektör Tilki, Türkiye'de kitap görünümlü tasarlanan bir kütüphane binası olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Tilki, "Türkiye'de masanın üzerine yerleşmiş simetrik 3 kitap silüetini taşıyan yapı bulunmuyor. Ülkemizde kütüphane olarak böyle bir yapı yok. Yapının içinde de dışını yansıtan ögelerimiz var." vurgusu yaptı.