Üsküdar’da düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada Fenerbahçeli milli sporcu Nilay Erkal 1’nci olurken, son dakikada yarışa katılan Suriye uyruklu bir genç ise 2’nci oldu.
Üsküdar Belediyesi, 26’ncı Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yüzme yarışı düzenledi. Milli yüzücülerin de katıldığı Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 366 kişinin katıldığı yarışma iki farklı kategoride düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından verilen yarışmanın startı kıyasıya bir yarış içerisinde geçti. Yarışmayı tamamlayamayan bazı yüzücülerin yardımına ise denizde hazır bekleyen tekneler yetişti. İkinci kategoride ise 41-60 yaş ve üzeri yarışmacılar yer aldı. Bu kategoride de kıyasıya yarışılırken, yarışmacıları sahilde Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler karşıladı. Son dakika yarışa katılan Suriye uyruklu bir genç ise herkesi şaşırtarak 2’nci oldu. Kaymakam Güler, yarışmada dereceye girenlere madalya verdi.

“ŞENLİKLERİNİN İÇİ HER SENE DAHA FAZLA DOLDURULUYOR”
Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler şenliklerin her yıl dolu dolu geçtiğini kaydederek, “Katibim şenlikleri uzun süredir devam ediyor. Ama yüzme yarışması son iki yıldır devam ediyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan yüzücüler oluyor. Tabi Katibim şenliklerinin içi her sene daha fazla dolduruluyor” şeklinde konuştu.

“SON DAKİKA YARIŞA KATILAN SURİYELİ GENÇ 2’İNCİ OLDU”
Törende bayanlarda 1’nci olan Nilay Erkal’a erkekler de 1’nci olan Hasan Emre Usluoğlu’na madalya ve para ödülleri Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler tarafından verildi. Yarışmaya son dakika katılarak 2’nci olan Suriye uyruklu Rami Anıs, madalya ve ödülünü yine Üsküdar Kaymakamı Güler’den aldı. Yarışmada 1’nci olan Fenerbahçeli milli sporcu Nilay Erkal, “Avrupa şampiyonasında 6’ncı oldum. 15 yaşında bu başarıyı elde etmek gurur verici. Hedefim olimpiyatlarda başarılı olmak” şeklinde konuştu.
(İHA)