Halil İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık, “Türkiye için büyük bir kayıp. Çok emek vermiş, çok öğrenci yetiştirmiş bir insandı benim babam. Şimdi anlıyorum ne büyük bir kayıp olduğunu. Türkiye’ye, tarihimize çok büyük hizmet vermiş, bir sürü yanlışı düzeltmiş bir insan” dedi.
Ünlü Tarihçi Halil İnalcık Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 100 yaşında vefat eden İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık hastane önünde yaptığı açıklamada, “Türkiye için büyük bir kayıp. Çok emek vermiş, çok öğrenci yetiştirmiş bir insandı benim babam. Şimdi anlıyorum ne büyük bir kayıp olduğunu. Türkiye’ye, tarihimize çok büyük hizmet vermiş, bir sürü yanlışı düzeltmiş bir insan” diye konuştu.
İnalcık’ın İstanbul’da aile mezarlığına defnedileceğini söyleyen Günhan İnalcık, “İstanbul’daki aile mezarlığına defnedeceğiz, perşembe günü. Ankara’da Doğramacızade Camii’nde öğle namazına müteakip cenazesi kılınacak. Ondan önce çarşamba günü 11.00’de Bilkent Üniversitesi’ndeki Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde bir tören olacak. Ondan sonra da İstanbul’a nakledeceğiz. Adını yaşatacak başka şeyler de yapmak isterim” şeklinde konuştu.

Güven Hastanesi Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş’tan açıklama
100 yaşında hayata gözlerini yuman İnalcık hakkında açıklama yapan Güven Hastanesi Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş, “Ülkemizin ve dünyanın önde gelen tarihçilerinden ve çok sevilen bir kişiydi. Hastanemizde tedavilerini 6 Mayıs’tan beri devam ettirmekteydik. Kendilerinin önceden başlamış olan ve hastanemizde tedavilerine devam edilirken sonradan eklenen rahatsızlıkları oldu. Çoklu organ yetmezliklerine götüren rahatsızlıklardı. Hayati organları üzerinde rahatsızlıkları gelişti. Kendilerini bugün saat 19.10 itibari ile kaybettik. Yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kendisinin yaşamını uzatamamaktan dolayı büyük üzüntü çekmekteyiz” şeklinde konuştu.
(İHA)